ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΜΠΕΙΚΟΝ & ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΣΥΚΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/10/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Χρήστο Τζιέρα

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φύλλα χωριάτικα
  • 150 γρ. φέτα  
  • 6-7 φέτες μελιτζάνας 
  • 6-7 φέτες μπέικον 
  • 1 κ.γ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με σύκο Kalamata Papadimitriou
  • 4-5 φύλλα δυόσμου
  • 500 ml ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα) 
  • Ελαιόλαδο 
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Αλεύρι & νερό (για την αλευρόκολλα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατίζουμε τις μελιτζάνες, τις αφήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ανοίγουμε κατά μήκος το χωριάτικο φύλλο. Τοποθετούμε κατά μήκος τη μελιτζάνα, κάθετα τις φέτες του μπέικον, τη φέτα κομμένη σε μπαστουνάκια, το δυόσμο ψιλοκομμένο και τη γλυκιά πάπρικα. Περιχύνουμε με την κρέμα βαλσαμικού με σύκο. Τυλίγουμε σε ρολό και κολλάμε με την αλευρόκολλα. Βάζουμε τις φλογέρες για 1-2 ώρες στην κατάψυξη, για να μην μας ανοίξουν στο τηγάνισμα. Έπειτα τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τις φλογέρες και γαρνίρουμε με την κρέμα βαλσαμικού με σύκο.