ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΕΣΤΟ & ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου


Ημερομηνία Προβολής: 15/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 4 αβγά
  • 270 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 150 ml γάλα
  • 75 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 4 κ.σ. έτοιμη σάλτσα πέστο
  • 2 κ.γ. κουκουνάρι
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μαργαρίνη για τη φόρμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγανάκι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι μέχρι να χρυσίσει και να μοσχομυρίσει. Αλείφουμε μια φόρμα του κέικ με μαργαρίνη και την αλευρώνουμε. Του ταιριάζει μια μακρόστενη κλασσική φόρμα του κέικ, αλλά μπορούμε να το κάνουμε σε ό,τι φόρμα μας βρίσκεται. Στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά μαζί με το ελαιόλαδο. Σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα και την σάλτσα πέστο. Προσθέτουμε το αλεύρι, το τυρί και τα καβουρδισμένα κουκουνάρια και χτυπάμε μια τελευταία φορά. Χύνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.