ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/05/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 04/05/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. ρεβίθια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 150 γρ. τυρί Arla Aυθεντικό Regato
- 100 γρ. τυρί Arla Mozzarella
- Αλάτι-πιπέρι
Για την σάλτσα μυρωδικών:
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μυρώνια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 180 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Bάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα ρεβίθια να φουσκώσουν από το προηγούμενο βράδυ μέχρι το πρωί.
Βράζουμε τα ρεβίθια σε μια χύτρα με αλατισμένο νερό, για 30 λεπτά, μαζί με το κρεμμύδι και στη συνέχεια τα σουρώνουμε και κρατάμε ένα μέρος από το νερό που έβρασαν.
Για την σάλτσα μυρωδικών:
Βάζουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, τον κόλιανδρο, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, το σκόρδο, το κουκουνάρι καβουρδισμένο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σάλτσα.
Ανακατεύουμε το τριμμένο ρεγκάτο με την τριμμένη μοτσαρέλα.
Τοποθετούμε πάλι τα βρασμένα ρεβίθια στη χύτρα και προσθέτουμε τη σάλτσα μυρωδικών, λίγο από το ζουμί που έβρασαν τα ρεβίθια, αλάτι και πιπέρι.
Στο τέλος ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά ανακατεύουμε και σερβίρουμε.