ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/12/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
1 ΦΛ. ΦΑΒΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
100 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTOBELLO
100 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΛΕΥΚΑ
100 ΓΡ. MANITAΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2 Κ.Σ. ΚΑΠΠΑΡΗ
3 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
4 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
8 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, τη φάβα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε νερό, μέχρι να φτάσει 3-4 δάκτυλα πάνω από τη φάβα και την αφήνουμε να σιγοβράσει, για 50-55 λεπτά. Προσθέτουμε νερό κατά την διάρκεια του βρασίματος, έτσι ώστε η φάβα να παραμένει συνέχεια σκεπασμένη με νερό. Όταν είναι έτοιμη τη σουρώνουμε, κρατάμε τα υγρά που έχουν μείνει και την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγα από τα υγρά που κρατήσαμε και χτυπάμε, μέχρι να πάρει μια βελούδινη υφή.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την κάππαρη, τον μαϊντανό και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το πιπέρι, 4 κουταλιές ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να μαριναριστούν, για 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα. Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια πορτομπέλο, τα λευκά μανιτάρια και τα πλευρώτους και στη συνέχεια τα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με ελαιόλαδο, για 3-4 λεπτά, και αλατοπιπερώνουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη φάβα προσθέτουμε τα μανιτάρια, βάζουμε από πάνω το μείγμα με το μαριναρισμένο κρεμμύδι και την κάππαρη και γαρνίρουμε με την κρέμα βαλσαμικού με σύκο.