ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΟΥΡΕΣ ΡΕΒΙΘΙΩΝ ΜΕ ΑΠΑΚΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Θωμά Τσιώμα


Ημερομηνία προβολής 29/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κ. ρεβίθια
  • 2 κ.σ. φιστικοβούτυρο
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο 
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 500 γρ. απάκι 
  • Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 4 – 5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τα ρεβίθια που τα έχουμε ήδη βράσει, 2 – 3 κ.σ. λάδι, ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού, το κύμινο, το κόλιανδρο, και 3 – 4 κ.σ. από το ζωμό κότας διαλυμένο σε ½ lt νερό. Πολτοποιούμε τα ρεβίθια και όσο χρειάζεται προσθέτουμε ζωμό, όσο να λιώσει ο πουρές μας και να έχει ακόμα μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε το ταχίνι και το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον χυμό πορτοκαλιού και καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη. Στο τέλος δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι, παραπάνω μυρωδικά και λάδι.
Τον πουρέ από τα ρεβίθια τον συνοδεύουμε με απάκι το οποίο σοτάρουμε σε τηγάνι με 1 – 2 κ.σ. ελαιόλαδο όπου μπορούμε να προσθέσουμε και 1 – 2 κλων. θυμάρι.
Ο πουρές ρεβιθιών συνοδεύει κρέατα κυρίως ενώ μπορούμε να τον φάμε και στο ψωμί με κατσικίσιο τυρί.