ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΕ ΑΝΑΝΑ & ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

Από τον Ηλία Μαμαλάκη

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΕ ΑΝΑΝΑ & ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

4-5 ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ (ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΚΑΛΟ)
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1-2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
150 ΓΡ. ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ
150 ΓΡ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ
200 ΓΡ. ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΛΕΥΚΑ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΑ
2-3 ΦΕΤΕΣ ΑΝΑΝΑ (ΑΠΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑ)
2 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ LENGA ΑΒΑΝΤΙΣ
2-3 ΨΗΜΕΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ρύζι μπασμάτι:
Ξεπλένουμε δύο φορές το ρύζι μπασμάτι. Έπειτα το βάζουμε σε κρύο νερό, για 10 λεπτά. Στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό, ένα εκατοστό πάνω από το ρύζι, σκεπάζουμε με το καπάκι και όταν πάρει μία βράση, σβήνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε το ρύζι, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.

Για τις καπνιστές χοιρινές μπριζόλες:
Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και σωτάρουμε τις χοιρινές μπριζόλες και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί και τις βάζουμε σε μια πιατέλα.
Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνουμε τις φέτες ανανά και τις βάζουμε στην πιατέλα με τις καπνιστές μπριζόλες.
Στη συνέχεια σωτάρουμε στο σχαροτήγανο με βούτυρο και ελαιόλαδο τα αμύγδαλα, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και τα αποξηραμένα βερίκοκα, για 2-3 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν. Ρίχνουμε τη μουστάρδα με μέλι, σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί, ανακατεύουμε, τα μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα και τα κρατάμε στο τηγάνι ζεστά.
Πολτοποιούμε στο μούλτι τις πιπεριές Φλωρίνης, μέχρι να γίνουν σάλτσα.
Προσθέτουμε στην πιατέλα το ρύζι μπασμάτι σε φόρμα φλιτζανιού του τσαγιού, πάνω από τις καπνιστές μπριζόλες. Βάζουμε δεξιά και αριστερά τα καραμελωμένα ξερά φρούτα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα πιπεριάς το ρύζι μπασμάτι και σερβίρουμε.