
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/04/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
1 ΧΤΑΠΟΔΙ (2 ΚΙΛΑ ΠΕΡΙΠΟΥ)
1 ΠΡΑΣΟ
1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ
2 ΚΑΡΟΤΑ
50 ML KΡEMA BAΛΣAMIKOY KΛΑΣΙΚΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
100 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
1 Κ.Γ. ΚΟΚΚΟΥΣ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΥ ΠΙΠΕΡΙΟΥ
1 LT ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα καρότα, το πράσο και τη μελιτζάνα. Στη συνέχεια τα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Σβήνουμε με την κλασική κρέμα βαλσαμικού, ρίχνουμε το λευκό κρασί, τους κόκκους πιπεριού και τα φύλλα δάφνης.
Πλένουμε το χταπόδι, κόβουμε τα πλοκάμια σε κομμάτια και το βάζουμε στη γάστρα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε στη γάστρα τα σωταρισμένα λαχανικά. Βάζουμε λίγο ακόμα λευκό κρασί και κλασική κρέμα βαλσαμικού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 2 ώρες.