ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/01/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
300 ΓΡ. ΚΟΛΟΚΥΘΑ (BUTTERNUT SQUASH)
1500 ML ΓΑΛΑ
100 ML ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ
200 ML ΑRLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
1/2 Κ.Γ. ΣΚΟΝΗ ΚΑΡΔΑΜΟΥ
6-7 ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Γ. AΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ
ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το γάλα καρύδας, την κολοκύθα, κομμένη σε κύβους και βράζουμε, σε χαμηλή φωτιά, για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Αφού βράσει την βάζουμε στο μούλτι μαζί με τα υγρά της, προσθέτουμε το κάρδαμο, τον ανθό αλατιού, τα φύλλα βασιλικού και την πολτοποιούμε.
Σερβίρουμε τη σούπα κολοκύθας, γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού, πασπαλίζουμε με κάρδαμο και πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.