ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΓΙΑΝΑΣ ΜΕ ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟΥ & ΝΟΥΜΠΟΥΛΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/03/2012

Βαθμός δυσκολίας:


Από  τον chef Γιάννη Τσιάκο

Ημερομηνία Προβολής: 28/3/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ

  • 3 αβγά
  • 2 κρόκους αβγών
  • 200 γρ. σπιτική ντομάτα στον τρίφτη Pummaro
  • 1 ντομάτα
  • 20 γρ. κοπανιστή Μυκόνου
  • 40 γρ. φέτα
  • 100 γρ. νούμπουλο Κερκύρας
  • 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • Αγουρέλαιο Άλτις
  • Μπούκοβο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε την ντομάτα και την κόβουμε τη ντομάτα σε
κυβάκια.

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας αγουρέλαιο,
προσθέτουμε τα κομματάκια ντομάτας και την σπιτική ντομάτα στον τρίφτη και
αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στο τηγάνι και προσθέτουμε την
κοπανιστή και την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε 3 αβγά και 2 επιπλέον κρόκους και χτυπάμε
ελαφρά.

Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αμέσως ρίχνουμε
μέσα τα αβγά ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να ψηθούν από τη θερμότητα του
τηγανιού, παραμένοντας ζουμερά χωρίς να γίνουν ομελέτα.

Προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε κυβάκια και ανακατεύουμε
για να πάει παντού.

Ρίχνουμε τα φυλλαράκια από τα κλωνάρια θυμαριού και
σερβίρουμε σε χαμηλό βαθύ ποτήρι.

Πασπαλίζουμε με λίγο μπούκουβο και στολίζουμε με 3-4 πολύ
λεπτές φέτες νούμπουλο. Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες αγουρέλαιο και σερβίρουμε.