ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ ΣΟΓΙΑ & ΤΖΙΝΤΖΕΡ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/01/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Chef Κωνσταντίνα Φάκλαρη

Ημερομηνία προβολής 12/01/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 800 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 150 γρ. σόγια σως
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s
  • 1 κ.σ. μουστάρδα με μέλι Mailleaumiel
  • 2 λάιμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τα υλικά για τη μαρινάδα: τρίβουμε σε τρίφτη το τζίντζερ, κόβουμε σε φετούλες το σκόρδο, παίρνουμε ξύσμα από 1 λάιμ και χυμό από 2 λάιμ.

Βάζουμε σε ένα φαρδύ μπολ το τζίντζερ, το σκόρδο, το λάιμ (χυμό και ξύσμα), το μέλι, τη σόγια σος, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα με μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε μέσα στο μείγμα τις φτερούγες και τις γυρνάμε να καλυφθούν με τη μαρινάδα. Τις αφήνουμε για ένα βράδυ [ή από το πρωί ως το βράδυ στο ψυγείο] και να μπορούμε τις γυρνάμε στη μαρινάδα 1-2 φορές ενδιάμεσα.

Βγάζουμε τις φτερούγες από την μαρινάδα και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Τις ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.

Συνοδεύουμε με κρασί Βιδιανό Κρήτης.