ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΛΥΚΟΞΙΝΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ & ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ανδρέα Λαγό

Ημερομηνία προβολής 19/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 4 – 6 άτομα)

  • 500 γρ. κατεψυγμένα στρογγυλά φασολάκια Ifantis
  • 3 σκελ. σκόρδο 
  • 6 φέτες τζίντζερ (περίπου 2 εκ.)
  • 3 κ.σ. κόκκινο ξύδι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 40 γρ. κουκουνάρι
  • 40 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 5 ραπανάκια
  • 1/3 ματσ. δυόσμο 
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα φασολάκια και βράζουμε για 2 λεπτά. Στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε με μπόλικο κρύο νερό. Μεταφέρουμε τα φασολάκια σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και ττο τζίντζερ, σοτάρουμε για ένα λεπτό και κατεβάζουμε από την φωτιά. Για τη σος: σνακατεύουμε το ξύδι με το μέλι και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φασολάκια και προσθέτουμε το κουκουνάρι, τις σταφίδες, τα ραπανάκια και τα φύλλα του δυόσμου. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Προαιρετικά στο τέλος προσθέτουμε ξύσμα (ή λωρίδες φλούδας) πορτοκαλιού.