ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/11/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
500 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
180 ΜL ΓΑΛΑ
15 ΓΡ. ΜΑΓΙΑ
2 ΑΒΓΑ
50 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
10 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ:
350 ΓΡ. ΖΥΜΗ
200 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
100 ΓΡ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
2 ΜΠΑΝΑΝΕΣ
2-3 Κ.Σ. ΡΟΥΜΙ
150 ΜL ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
1 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
100 ΜL ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
1/4 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αβγά και το γάλα. Μόλις σφίξει η ζύμη προσθέτουμε το βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Στη συνέχεια ζυμώνουμε στο χέρι μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Την κλείνουμε σε διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να ξεκουραστεί. Έπειτα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη σε στρογγυλό σχήμα πίτσας.
Για την σπιτική πραλίνα:
Βάζουμε στο τηγάνι την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα. Μόλις γίνει χρυσαφί το χρώμα της ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την πίτσα:
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί.
Τρίβουμε στο μούλτι τα καραμελωμένα φουντούκια και τα αναμειγνύουμε με τη λιωμένη σοκολάτα. Βάζουμε τη ζύμη της πίτσας σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, από πάνω απλώνουμε την πραλίνα σοκολάτας και τις μπανάνες, κομμένες σε φέτες. Ραντίζουμε με λίγο ρούμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 30 λεπτά.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με μία κουταλιά ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.
Σερβίρουμε την γλυκιά πίτσα με σαντιγί, καραμέλα και τριμμένο φουντούκι.