ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/05/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία προβολής 15/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Δωδώνη
- 400 γρ. φέτα Δωδώνη
- 200 γρ. ανθότυρο Δωδώνη
- 4 αβγά
- 1 ποτ. αλεύρι
- 1/2 ποτ. νερό
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ ποτ. Ελαιόλαδο Άλτις
- 15 ντοματίνια
- 1 ματσ. μαϊντανό
- 1 ματσ. βασιλικό
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι, το ανθότυρο, τα αβγά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, προσθέτοντας λίγο – λίγο το νερό για να έχουμε ένα μείγμα σαν του κέικ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα χοντροκομμένη, το λάδι, αλάτι – πιπέρι, το μαϊντανό και το βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Στο τέλος ενσωματώνουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Αδειάζουμε σε μια φόρμα για κέικ ή σε ένα ταψί, και ψήνουμε για 1 έως 1 ½ ώρα στους 175 βαθμούς, η ώρα ψησίματος είναι ανάλογα το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε, δηλαδή όσο πιο βαθύ σκεύος τόσο περισσότερη ώρα.
Αντί για ανθότυρο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κίτρινο τυρί στη μισή ποσότητα όμως.