ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΙΑΟΥΡΤΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/05/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία προβολής 15/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Δωδώνη
  • 400 γρ. φέτα Δωδώνη
  • 200 γρ. ανθότυρο Δωδώνη
  • 4 αβγά
  • 1 ποτ. αλεύρι
  • 1/2 ποτ. νερό
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ ποτ. Ελαιόλαδο Άλτις
  • 15 ντοματίνια 
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • 1 ματσ. βασιλικό
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι, το ανθότυρο, τα αβγά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, προσθέτοντας λίγο – λίγο το νερό για να έχουμε ένα μείγμα σαν του κέικ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα χοντροκομμένη, το λάδι, αλάτι – πιπέρι, το μαϊντανό και το βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Στο τέλος ενσωματώνουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Αδειάζουμε σε μια φόρμα για κέικ ή σε ένα ταψί, και ψήνουμε για 1 έως 1 ½ ώρα στους 175 βαθμούς, η ώρα ψησίματος είναι ανάλογα το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε, δηλαδή όσο πιο βαθύ σκεύος τόσο περισσότερη ώρα.
Αντί για ανθότυρο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κίτρινο τυρί στη μισή ποσότητα όμως.