ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΤΕΡΟΥΓΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Από την Ελένη Ψυχούλη

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/04/2011

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

4 φτερούγες κοτόπουλου

4 κ.σ. κέτσαπ Hellmann`s

½  κ.γ. θυμάρι (ή άλλα μυρωδικά)

½  κ.γ. βασιλικό ψιλοκομμένο

1 σκελ. σκόρδο λιωμένη

Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε την μαρινάδα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπολ. Βουτάμε μέσα και τα φτερουγάκια και τα καλύπτουμε με την μαρινάδα. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη  και το βάζουμε στο ψυγείο, για 3-4 ώρες, ή ακόμα και 12 ώρες, για περισσότερη γεύση. Στη συνέχεια βάζουμε τα φτερουγάκια σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με την μαρινάδα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο για 30 περίπου, στους 180 βαθμούς, μέχρι τα φτερουγάκια να καραμελώσουν και να κάνουν κρούστα.