ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/11/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Ανδρέα Λαγό
Ημερομηνία προβολής 19/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 4 μερίδες)
- 400 γρ. σιουφιχτά
- 3 πιπεριές Φλωρίνης
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
Για το πέστο:
- 300 γρ. μπρόκολο
- 50 γρ. φιστίκι Αιγίνης
- 2 σκελ. σκόρδο
- 8 φιλέτα αντζούγιας
- Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 καυτερή πιπερίτσα
- ½ ματσ. μαϊντανό
- 150 – 200 γρ. ξερή μυζήθρα τριμμένη
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
- Μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα σιουφιχτά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 8 – 10 λεπτά περίπου, μέχρι να κρατάνε λίγο. Βράζουμε το μπρόκολο σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 3 – 4 λεπτά. Στραγγίζουμε και κρυώνουμε με κρύο νερό. Λιώνουμε το μισό μπρόκολο με ένα πιρούνι ή το ψιλοκόβουμε και τα κοτσάνια, εάν έχει, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, το υπόλοιπο το κόβουμε μικρά μπουκετάκια. Βάζουμε στο μπλέντερ τα φιστίκια τα οποία είναι καλύτερο να έχουμε καβουρδίσει, αντζούγια, σκόρδο, 5 κ.σ. ξερή μυζήθρα, μαϊντανό και χυμό λεμονιού.
Βάζουμε σ’ ένα τηγάνι το μπρόκολο προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα ζυμαρικά και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το πέστο που ετοιμάσαμε με τα φιστίκια. Βάζουμε το μαϊντανό χοντροκομμένο. Μόλις πιουν τα υγρά προσθέτουμε και τις πιπεριές σε λωρίδες.
Βάζουμε τα σιουφιχτά σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού, μαϊντανό, την πιπερίτσα ψιλοκομμένη και σερβίρουμε με μπόλικη τριμμένη μυζήθρα.
Για να ετοιμάσουμε μόνοι μας τις πιπεριές Φλωρίνης τις απλώνουμε σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, περιχύνουμε με 2 κ.σ ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά, μέχρι η φλούδα τους να μαυρίσει και να ζαρώσει. Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα μπολ και τις κλείνουμε αμέσως με μεμβράνη για να μπορούμε με την υγρασία να βγάλουμε εύκολα τη φλούδα. Κόβουμε τις πιπεριές στα 4, βγάζουμε τους σπόρους και κόβουμε σε λωρίδες.