ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΤΡΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ναταλία Τσουλγουνίδου

Ημερομηνία προβολής 23/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 2 τούρτες)
Για τη μους μαύρης σοκολάτας:

  • ½ κ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250 γρ. γάλα
  • ½ κ. φυτική σαντιγύ Morfat Creamy

Για τη μους λευκής σοκολάτας:

  • ½ κ. λευκή κουβερτουρα
  • 150 γρ. γάλα
  • 400 γρ. φυτική σαντιγύ Morfat Creamy

Για τη μους σοκολάτας γάλακτος:

  • ½ κ. σοκολάτα γάλακτος
  • 200 γρ. γάλα
  • 450 γρ. φυτική σαντιγύ Morfat Creamy 

Για το παντεσπάνι:

  • 8 αβγά
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 350 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 50 γρ. κακάο
  • Μαργαρίνη Βιτάμ για το άλειμμα της φόρμας

Για το σιρόπι:

  • 200 γρ. νερό
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • ½ λεμόνι 

Για στόλισμα:

  • Μπισκότα 
  • 2 – 3 φράουλες
  • Σοκολάτα σε τρίμματα
  • Άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παρασκευάζουμε τις 3 μους με τον ίδιο τρόπο. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί για 8 – 10 λεπτά στο μίξερ και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και ζεσταίνουμε το γάλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά τη σοκολάτα με το γάλα. Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της σοκολάτας πριν την ανακατέψουμε απαλά με τη φυτική σαντιγί. Βάζουμε τη μους στο ψυγείο τουλάχιστον για 15 λεπτά πριν τη μεταχειριστούμε.
Για να ετοιμάσουμε το παντεσπάνι, χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα προσθέτουμε στα αβγά. Ανακατεύουμε απαλά και ψήνουμε σε τσέρκι 25αρι ή 28αρι, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά. Μόλις ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει καλά προτού το βγάλουμε από το τσέρκι. Το παντεσπάνι μας φτάνει για 4 λεπτά παντεσπάνια ή 2 χοντρά.
Για να ετοιμάσουμε το σιρόπι, βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και το ½ λεμόνι, για 8 λεπτά από τη στιγμή βρασμού.
Συνθέτουμε την τούρτα μας μέσα σε ένα τσέρκι. Τοποθετούμε κάτω μια φέτα παντεσπάνι, ραντίζουμε με το σιρόπι και με τη βοήθεια ενός κορνέ απλώνουμε τη μους λευκής σοκολάτας, από πάνω τη μους σοκολάτας γάλακτος, τοποθετούμε τη δεύτερη φέτα παντεσπάνι, ραντίζουμε με το σιρόπι και από πάνω απλώνουμε τη μους μαύρης σοκολάτας. Στολίζουμε την τούρτα μας με φράουλες, μπισκότα, τρίμματα σοκολάτας και άχνη ζάχαρη. Πριν αφαιρέσουμε το τσέρκι και σερβίρουμε αφήνουμε την τούρτα μας στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Οι μους που περίσσεψαν μπορούν να σερβιριστούν σε ψηλά ποτήρια σαν γλυκό τράιφλ, με εναλλασσόμενες στρώσεις από μους, τριμμένα μπισκότα, φράουλες και τρίμματα σοκολάτας.
Οι μους διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι και 3 μέρες.