ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/01/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία προβολής 05/01/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. κιμά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 500 γρ. κέτσαπ HELLMANN’S
- 2 σκελ. σκόρδο
- 100 γρ. λευκά μανιτάρια
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 100 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε σε ζεστό λάδι τον κιμά με το μείγμα μπαχαρικών. Μόλις ο κιμάς πάρει χρώμα προσθέτουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε κομμάτια (πιο μικρά ή πιο μεγάλα, ανάλογα με τα γούστα μας). Βάζουμε πιπέρι φρεσκοτριμμένο και αλάτι που θα βοηθήσει και τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους. Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε αρωματίζουμε με μπούκοβο, πάπρικα, κύμινο ή ότι άλλο προτιμάμε. Προσθέτουμε την κέτσαπ και ανακατεύουμε καλά να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο. Αφού κατεβάσουμε το μείγμα από τη φωτιά προσθέτουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε βαθύ πιάτο, απλώνουμε τον κιμά και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα (ή μυζήθρα ή κεφαλοτύρι) και τρίβουμε από πάνω λίγο φρέσκο πιπέρι.