ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/12/2011

Βαθμός δυσκολίας:


Aπό τον chef Γιώργο Λέκκα

Ημερομηνία Προβολής: 02/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

Για 5 μερίδες

  • 400 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ Culinesse
  • 1 φλ. ρεγκάτο
  • 1 φλ. γκούντα
  • 1 φλ. ανθότυρο
  • 2 καρότα
  • 2 κολοκύθια
  • 8 φέτες ζαμπόν
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 αβγό
  • ½  φλ. γάλα
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • ½ φλ. τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά για 5-6 λεπτά και τα στραγγίζουμε καλά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο και το γιαούρτι.

Ψιλοκόβουμε 1 σκελίδα σκόρδο και την προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με ένα αβγό, το γάλα, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και ανακατεύουμε.

Τρίβουμε το γκούντα και το προσθέτουμε στο μείγμα.

Σε τρίφτη τρίβουμε τα καρότα και τα κολοκύθια και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομματάκια.

Αλείφουμε τη μαργαρίνη στα πυρίμαχα μπολάκια και τα περνάμε από λίγη φρυγανιά.

Στο μπολ στρώνουμε κάτω κάτω λίγες ψιλοκομμένες πιπεριές, από πάνω λίγα μακαρόνια, από πάνω τριμμένο τυρί, από πάνω καρότο με κολοκύθι τριμμένο και λίγες ακόμα πιπεριές, λίγα ακόμα μακαρόνια και από πάνω δυο κουταλιές από το μείγμα γιαουρτιού.

Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και βάζουμε λίγο πάνω από το μείγμα, συμπληρώνουμε λίγα ακόμα μακαρόνια και βάζουμε πάνω πάνω 2 κουταλιές από το μείγμα γιαουρτιού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 180° για περίπου 20΄, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα και ψηθεί το μείγμα.

Αφήνουμε λίγο να σταθεί και να πάρει θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρουμε προσεκτικά αναποδογυρίζοντας σε πιάτα