ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/02/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Στέλιο Λιακόπουλο
Ημέρα προβολής 19/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
YΛΙΚΑ
- 300-400 γρ. φιλέτο τσιπούρας
- 100 γρ. φιλέ αμυγδάλου
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 αβγό
- 50 γρ. αλεύρι
- 2 πατάτες
- 20 γρ. φύλλα ρόκας
- 20 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 20 γρ. κρέμα γάλακτος
- Φλούδα από 1 λεμόνι
- 100 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φιλετάρουμε το ψάρι.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη φρυγανιά και το φιλέ αμυγδάλου.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αβγό και το χτυπάμε.
Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το πανάρουμε ρίχνοντας λίγο αλεύρι από την πλευρά του δέρματος. Το περνάμε από το αβγό και μετά από τη φρυγανιά και το αμύγδαλο. Τέλος, το βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τις φλούδες από το λεμόνι. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και το αφήνουμε να κρυώσει.
Καθαρίζουμε, κόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τις βρασμένες πατάτες. Προσθέτουμε μαργαρίνη με βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 2 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τη ρόκα και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε το ψάρι στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
Σερβίρουμε τον πουρέ και το ψάρι κομμένο σε φέτες.