ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/05/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
2 ΦΙΛΕΤΑ ΠΕΡΚΑΣ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
300 ΓΡ. ΜΠΡΟΚΟΛΟ
3 ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
100 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
100 ML ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
12 ΦΙΛΕΤΑ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑΣ
2-3 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ
20 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το μπρόκολο σε πολύ μικρές φουντίτσες, τις πιπεριές Φλωρίνης σε μικρά μπαστουνάκια, τα φιλέτα αντζούγιας σε 3-4 κομμάτια και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο στα φιλέτα πέρκας και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα θωρακίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Ξαναβάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και βούτυρο και σωτάρουμε το μπρόκολο μαζί με το σκόρδο και τις πιπεριές Φλωρίνης, για 2-3 λεπτά, αλατίζουμε και τα βάζουμε στο ταψί με τα φιλέτα πέρκας. Έπειτα σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό.
Βάζουμε στο ταψί τις αντζούγιες, τη φρέσκια ρίγανη και ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι από το τηγάνι, προσέχοντας ο ζωμός να μην πάει πάνω στο ψάρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 14-15 λεπτά, ανάλογα με το πάχος της πέρκας.