ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/12/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Θάνο Βλαχόπουλο
Ημερομηνία Προβολής: 03/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ψιλή φακή
- 150 γρ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
- 100 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. λευκό ξίδι
- 2 κρεμμύδια
- 2 φύλλα δάφνης
- Φλούδα από το ¼ του πορτοκαλιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν με νερό που να τις καλύπτει 3 δάχτυλα. Μόλις πάρουν μια βράση ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, την ντομάτα κονκασέ, το αλάτι, το πιπέρι, τη φλούδα πορτοκαλιού, τη δάφνη και το σκόρδο. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 15-20 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μια κουταλιά ξίδι και μετά από 3-4 λεπτά σερβίρουμε.
Ταιριάζει στο σερβίρισμα 1 κουταλιά γαλοτύρι ή κατίκι Δομοκού σε κάθε πιάτο!