ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΑΚΕΣ ΣΟΥΠΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Θάνο Βλαχόπουλο

Ημερομηνία Προβολής: 03/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ 

  • 500 γρ. ψιλή φακή
  • 150 γρ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
  • 100 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Φλούδα από το ¼ του πορτοκαλιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν με νερό που να τις καλύπτει 3 δάχτυλα. Μόλις πάρουν μια βράση ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, την ντομάτα κονκασέ, το αλάτι, το πιπέρι, τη φλούδα πορτοκαλιού, τη δάφνη και το σκόρδο. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 15-20 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μια κουταλιά ξίδι και μετά από 3-4 λεπτά σερβίρουμε.

Ταιριάζει στο σερβίρισμα 1 κουταλιά γαλοτύρι ή κατίκι Δομοκού σε κάθε πιάτο!