ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΤΥΡΙΑ & ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ

Aπό την Chef Nόη Ιωαννίδου

ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΤΥΡΙΑ & ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΠΑΤΑΤΕΣ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
1 ΠΡΑΣΟ
1 ΚΑΡΟΤΟ
2 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΠΝΙΣΤΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ
200 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
180 ΓΡ. ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ IFANTIS
1 LT ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
4 Κ.Σ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
5-6 ΚΛΩΝ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
2 Κ.Γ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μικρούς κύβους το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο και το καπνιστό μπέικον.
Στη συνέχεια τα σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτουμε τις πατάτες, το ζωμό κοτόπουλου, το φρέσκο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, για περίπου 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη, πολτοποιούμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνει βελουτέ. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί το τυρί.
Πολτοποιούμε στο μούλτι το σαλάμι αέρος με παρμεζάνα, προσθέτουμε λίγο νερό και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Σερβίρουμε τη σούπα, πασπαλίζουμε με πιπέρι, βάζουμε από πάνω το σαλάμι αέρος με παρμεζάνα και γαρνίρουμε με την κρέμα γάλακτος.