ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/11/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία προβολής 07/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. πλιγούρι
- 500 γρ. γιαούρτι
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
- 2 κ.σ. δυόσμο ξερό
- 2 κρεμμύδια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι
- Πάπρικα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 lt νερό, 1 ζωμό κότας και το πλιγούρι. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε κι αυτό στο πλιγούρι. Το πλιγούρι θα χρειαστεί 15 – 20 λεπτά για να βράσει σε μέτρια φωτιά. Αν θέλουμε πιο έντονη την γεύση του σκόρδου δεν το προσθέτουμε στο πλιγούρι όταν βράζει αλλά στο γιαούρτι. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες όπως στη χωριάτικη και τα τηγανίζουμε ωσότου να γίνει το χρώμα τους σκούρο καφέ.
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ, παίρνουμε ζωμό από το πλιγούρι και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι για να του ανεβάσουμε τη θερμοκρασία. Ρίχνουμε το αραιωμένο γιαούρτι στο πλιγούρι, και το ξερό δυόσμο. Σερβίρουμε τη σούπα, πασπαλίζουμε με πάπρικα και βάζουμε από πάνω στο κέντρο του πιάτου τα τηγανητά κρεμμύδια.