ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/02/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Αύρα Παπαθανασίου
Ημέρα προβολής 25/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. ρεβίθια
- 200 γρ. κριθαράκι χονδρό
- 3 φλ. νερό
- 2 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 φλ. λιναρόσπορο
- 1 πράσo
- 3 καρότα
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 3 φύλλα δάφνης
- ½ ματσ. κόλιανδρο φρέσκο
- Αλάτι- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 10 ώρες και τα βάζουμε σε κρύο νερό να βράσουν. Ξαφρίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε τα βρασμένα ρεβίθια, με λίγο από το ζουμί τους, σε άλλη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα πράσα, τη δάφνη, τον κουρκουμά, τα καρότα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το λιναρόσπορο, πιπέρι, αλάτι, το χυμό λεμονιού και το κριθαράκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και κόλιανδρο.