ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/12/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Στάθη Κουτέρη
Ημερομηνία Προβολής: 10/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για 2 άτομα
- 100 γρ. στριφτούδια ή άλλο μικρό ζυμαρικό
- 50 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
- 300 γρ. καλαμαράκι
- 1 σφ. ούζο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένη καυκαλήθρα*
- 40 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα τα στιφτούδια με λίγο ελαιόλαδο σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Ψιλοκόβουμε την καυκαλήθρα και κόβουμε το καλαμάρι σε λεπτές φέτες. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα καλαμαράκια. Τα καλαμαράκια θα βγάλουν πολλά υγρά τα οποία δεν τα θέλουμε -σουρώνουμε τα υγρά του από το τηγάνι μία, ίσως και δύο, φορές. Σβήνουμε με ένα σφηνάκι ούζο. Προσθέτουμε το αλάτι, λίγο πιπέρι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την καυκαλήθρα, λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μία βράση. Προσθέτουμε τα στριφτούδια κατευθείαν στο τηγάνι. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.