ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/01/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την ηθοποιό Ελισάβετ Κωνσταντινίδου
Ημερομηνία Προβολής: 24/1/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 50 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 2 αβγά
- 1 σφην. κρέμα γάλακτος
- ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φλ. ζάχαρη
Για την σος:
- 2 σφην. κρέμα γάλακτος
- 60 γρ. κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη μαργαρίνη σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
Σε μπολ χτυπάμε με μιξεράκι τα δύο αβγά, πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν, να φουσκώσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε στα αβγά τη λιωμένη κουβερτούρα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, ένα σφηνάκι κρέμα γάλακτος και τη λιωμένη μαργαρίνη. Χτυπάμε για αρκετά λεπτά μέχρι να γίνει ένα τέλειο μείγμα.
Αλείφουμε ένα ταψάκι με μαργαρίνη και αδειάζουμε μέσα το μείγμα της σοκολάτας, ανακινώντας για να σταθεί στο ταψί ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 175 βαθμούς. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο μόλις σχηματιστεί ένα βουναλάκι στο κέντρο του γλυκού, το οποίο αργότερα θα `κάτσει`.
Για την σος, λιώνουμε σε κατσαρολάκι την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει μια ρευστή σάλτσα.
Σερβίρουμε ένα κομμάτι ανά άτομο, αλείφουμε με τη σος σοκολάτας και περιχύνουμε με λίγη κρέμα γάλακτος για να διακοσμήσουμε.