ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/02/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Ημερομηνία Προβολής: 14/2/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

Από τον Chef Γιάννη Γραμμένο

ΥΛΙΚΑ

Για τις απλές:

  • ½ κιλό μικρές πατάτες (baby)
  • 1-2 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 400 ml ζωμό λαχανικών Knorr
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τις πικάντικες:

  • ½ κιλό μικρές πατάτες (baby)
  • 1-2 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 400 ml ζωμό λαχανικών Knorr
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.γ. κόλιανδρο ξερό τριμμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις απλές:
Πλένουμε καλά τις baby πατατούλες τις κόβουμε σε τέταρτα (κυδωνάτες), χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε.  
Σε μία μικρή κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγη μαργαρίνη και προσθέτουμε τις πατάτες. Τις σοτάρουμε 2-3 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε αρκετό αλάτι, πιπέρι και στο τέλος προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών. Τις αφήνουμε να σιγοβράσουν, ώστε να μελώσουν. Μετά από 6-7 λεπτά, όταν βράσουν και πιούν τα ζουμιά τους οι πατάτες είναι έτοιμες.

Για τις πικάντικες:
Για τις πικάντικες πατάτες κάνουμε την ίδια διαδικασία, με τη διαφορά ότι προσθέτουμε τρία υπέροχα μπαχαρικά. Πλένουμε καλά τις baby  πατατούλες τις κόβουμε σε τέταρτα (κυδωνάτες), χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Σε μία μικρή κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι ρίχνουμε με λίγη μαργαρίνη και σοτάρουμε τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε  τριμμένο κόλιανδρο, τριμμένο κύμινο, γλυκιά πάπρικα και στο τέλος ζωμό λαχανικών. Και σε αυτήν την περίπτωση, τις αφήνουμε να σιγοβράσουν, ώστε να μελώσουν. Μετά από 6-7 λεπτά, όταν οι πατάτες βράσουν και πιούν τα ζουμιά τους είναι έτοιμες.