ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΛΥΚΑ ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Μάνια Πολέμη

Ημερομηνία Προβολής: 24/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ 

  • 3 φλ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 3 κ.γ. κανέλλα
  • 3 αβγά
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 2 φλ. τριμμένο κολοκυθάκι
  • 1 φλ. καρύδια ψίχα
  • Χαρτάκια για μάφινς

Για το γλάσο:

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • Ξύσμα από 1 λεμονι
  • 130 γρ. αχνη ζάχαρη

Για διακόσμηση:

  • Τριμμένο καρύδι
  • Πλαστικά Αγιοβασιλάκια ή άλλα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε αλάτι, μαγειρική σόδα και κανέλλα.

Στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά, έπειτα προσθέτουμε το λάδι τη βανίλια και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και χτυπάμε. Ρίχνουμε το κολοκυθάκι και τα καρύδια. Συνεχίζουμε το χτύπημα για να ενωθούν τα υλικά.

Μοιράζουμε τη ζύμη στα χαρτάκια μάφιν σε ειδική φόρμα για μάφιν. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το γλάσο: χτυπάμε το τυρί με την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού.

Με κορνέ στολίζουμε τα μάφινς και από πάνω πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι. Αν έχουμε βάζουμε και πλαστικά χριστουγεννιάτικα στολίδια.