ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/12/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
1 ΚΙΛΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 Κ.Σ. ΚΟΚΚΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΠΙΠΕΡΙΟΥ
1 Κ.Σ. ΚΟΚΚΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥ ΠΙΠΕΡΙΟΥ
1 ΦΛ. ΚΟΝΙΑΚ
500 ML ΖΩΜΟ ΚΡΕΑΤΟΣ
50 ΜL ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΑΛΕΥΡΙ (ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε φιλετάκια το ψαρονέφρι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλευρώνουμε. Έπειτα τα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τους κόκκους μαύρου και πράσινου πιπεριού, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα ρίχνουμε το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να σιγομαγειρευτεί, για 10-15 λεπτά. Στο τέλος δένουμε με το βούτυρο.
Σερβίρουμε τα φιλετάκια και περιχύνουμε με την πιπεράτη σάλτσα.