ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΥΛΩΜΕΝΟ ΚΟΥΣΚΟΥΣΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/04/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Αθηναγόρα Κωστάκο


Ημερομηνία Προβολής: 14/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  •  500 γρ. κους κους
  • Διάφορα μανιτάρια φρέσκα ή αποξηραμένα
  • Σπιτικό ζωμό λαχανικών Knorr (1 λίτρο)
  • 1 ντομάτα 
  • 2 κρεμμυδάκια φρεσκα ψιλοκομμενα
  • 1 μάτσο μαιντανό
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 μάτσ. σχινόπρασο ψιλοκομμενο
  • 2 κλων. θυμάρι
  • 150 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • Τριμμένο σκληρό λευκό τυρί 
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις

EKTEΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε όλα τα μανιτάρια με μια υγρή πετσέτα και ξύδι. Τα αποξηραμενα μανιταρια τα μουλιάζουμε σε ζωμο λαχανικών, τα σουρώνουμε και κρατάμε τους χυμούς. Τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Ρίχνουμε μέσα και το κους κους.  Σβήνουμε με ωμό λαχανικών. Αφήνουμε το κους κους να βράσει και τα μανιτάρια να βγάλουν τους χυμούς τους. Βράζουμε για 20 λεπτά. 

 

Εν τω μεταξύ ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ τον μαιντανό και το σκόρδο και ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τον χυμό αποξηραμένων μανιταριών και χτυπάμε καλά. 

 

Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα φρέσκα υλικά: ντομάτα, φρέσκο κρεμμυδάκι και σχινόπρασο ψιλοκομμένο. Ρίχνουμε μέσα και το μίγμα μαιντανού και σκόρδου που χτυπήσαμε στο μπλέντερ. Όταν δέσουν όλα τα υλικά, κατεβάζουμε το κους κους από την φωτιά και προσθέτουμε μαργαρίνη και αλατοπίπερο.  Τρώγεται ζεστό, πασπαλισμένο με τριμμένο τυρί.