ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/06/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Μεντζέλο Δροσόπουλο
Ημερομηνία προβολής 20/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 1 στήθος κοτόπουλου
- 350 γρ. βίδες
- Αλάτι – πιπέρι
- Ελαιόλαδο Άλτις
Για τη σάλτσα:
- 300 γρ. πέστο βασιλικού
- 100 γρ. φέτα
- 50 γρ. παρμεζάνα
- ½ σκελ. σκόρδο (προαιρετικά)
- 150 γρ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
- 2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
Για το σερβίρισμα:
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- ½ πιπεριά Φλωρίνης ψημένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα λαδώνουμε. Βράζουμε το κοτόπουλο μας σε νερό και μόλις κρυώσει το ξαίνουμε με ένα πιρούνι. Βάζουμε στο μπλέντερ το πέστο, τη φέτα, τη παρμεζάνα, το σκόρδο, λίγο νερό για να χτυπηθεί πιο εύκολα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ όπου προσθέτουμε μαγιονέζα και ανακατεύουμε. Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο, τη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια, αλάτι – πιπέρι, το πέστο με τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε γαρνίροντας με πιπεριές Φλωρίνης και φιστίκια Αιγίνης.