ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/04/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
12 ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
3 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ BABY ΠΑΤΑΤΕΣ:
250 ΓΡ. BABY ΠΑΤΑΤΕΣ
2 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚO ΘΥΜΑΡΙ
50 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ:
125 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 Κ.Σ. ΚΑΠΠΑΡΗ
4 ΦΙΛΕΤΑ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑΣ
½ ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις baby πατάτες σε ένα αντικολλητικό ταψί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι, το φρέσκο θυμάρι, ανακατεύουμε καλά και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35 λεπτά.
Βάζουμε στο μούλτι το βούτυρο, την κάππαρη, τις αντζούγιες, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το ξύσμα λάιμ και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Απλώνουμε μια μεμβράνη, βάζουμε πάνω το αρωματικό βούτυρο, το τυλίγουμε σε ρολό, το κλείνουμε στις άκρες σαν καραμέλα και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Ψήνουμε τα αρνίσια παϊδάκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, με λίγο ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Έπειτα αλείφουμε τα ψημένα παιδάκια με το αρωματικό βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη φρέσκια ρίγανη.
Σερβίρουμε τα αρνίσια παϊδάκια με τις baby πατάτες.