ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/11/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
500 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
180 ΜL ΓΑΛΑ
15 ΓΡ. ΜΑΓΙΑ
2 ΑΒΓΑ
50 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
10 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ:
500 ΓΡ. ΖΥΜΗ
150 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ & ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
10 ΦΕΤΕΣ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ FERRANO ΙFANTIS
1 ΝΤΟΜΑΤΑ
250 ΓΡ. ΤΥΡΙ ΑRLA ΜOZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
3 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ & ΘΥΜΑΡΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 ΑΒΓΟ (ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ)
1 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
ΑΛΑΤΙ- ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αβγά και το γάλα. Μόλις σφίξει η ζύμη προσθέτουμε το βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Στη συνέχεια ζυμώνουμε στο χέρι μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Την κλείνουμε σε διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Για τη μαργαρίτα:
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη, σε σχήμα παραλληλόγραμμο.
Στη συνέχεια απλώνουμε το φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά και μπαχαρικά, ρίχνουμε πιπέρι, το φρέσκο θυμάρι, την τριμμένη mozzarella, την πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια και το σαλάμι αέρος, κομμένο σε λεπτές φέτες. Έπειτα βάζουμε τη ντομάτα κομμένη σε φέτες, λίγη ακόμα τριμμένη mozzarella και τη μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και την κόβουμε σε 7-8 κομμάτια. Τοποθετούμε σε μια στρογγυλή φόρμα όρθια τα ρολάκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 45 λεπτά. Έπειτα τα αλείφουμε με αβγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.