ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΡΝΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ανδρέα Γάβρη

Ημερομηνία Προβολής: 02/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1½ κιλό αρνί μπούτι σε μερίδες
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • ½ φλ. νερό
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 4 αβγά
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το ραντίζουμε με λεμόνι. Το περνάμε από μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο να σοταριστεί ελαφρώς και προσθέτουμε το νερό και το σκόρδο. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το

τοποθετούμε σε ταψί. Σουρώνουμε τη σάλτσα που έχει δημιουργηθεί από το βράσιμο για να μην έχει μέσα κομματάκια λίπους, κοκαλάκια κ.α. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με το γιαούρτι, τα αβγά, το αλεύρι και το γάλα. Χτυπάμε καλά με το σύρμα και προσθέτουμε το μείγμα στο ταψί πάνω από το κρέας.

Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς μέχρι να πήξει η σάλτσα και να πάρει χρώμα το κρέας.