ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/12/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Σοφία Τσομπάνογλου
Ημερομηνία Προβολής: 27/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό αρνάκι γάλακτος σε μερίδες
- 4 κρεμμύδια
- 2 ντομάτες φρέσκες πολύ ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας Pummaro
- 2 κυδώνια
- 200 γρ. δαμάσκηνα ξερά απύρηνα
- 200 γρ. βερίκοκα ξερά
- 2 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. πετιμέζι
- 2 κ.σ. αλεύρι
- ½ κ.γ. κανέλλα
- 1 ζωμό βοδινού Knorr
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το κυδώνι και το βάζουμε σε ζεστό νερό με λίγο χυμό λεμόνι για να μην μαυρίσει. Στο μούλτι χτυπάμε το κρεμμύδι για να το ψιλοκόψουμε.
Σε απλωτή κατσαρόλα βάζουμε λίγη μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το αλεύρι και μια κουταλιά μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να χρυσίσει το αλεύρι. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το κρεμμύδι στην άκρη.
Σε ένα δεύτερο τηγάνι ρίχνουμε μια κουταλιά μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρέας μας μέχρι να ροδίσει. Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τα κυδώνια. Τα σβήνουμε με κονιάκ και τα βγάζουμε από τη φωτιά, όταν εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στο τηγάνι με το κρεμμύδι ρίχνουμε το κρέας και προσθέτουμε τον φρέσκο ζωμό μαζί με τόσο ζεστό νερό, όσο να καλυφθεί το κρέας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κυδώνια και τα μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα ξερά φρούτα, το μέλι, λίγο πετιμέζι και την κανέλλα και τα αφήνουμε να βράζουν πάνω στο μάτι αλλά με σβηστή φωτιά για 5 λεπτά.