ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΓΓΟΥΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/04/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Γιάννη Αποστολάκη

Ημερομηνία Προβολής: 20/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

–>

ΥΛΙΚΑ

  • 2 αγγουράκια
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αβοκάντο
  • ½ σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πετιμέζι
  • ½ κ.γ. ξύδι λευκό
  • ½ κίτρινη πιπεριά
  • ½ κ.γ. καπνιστό ανθό αλατιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Επιλέγουμε ένα ώριμο αβοκάντο ποικιλίας μπέικον για τη συγκεκριμένη συνταγή. Θέλουμε να είναι μαλακό και να έχει ζωντανό πράσινο χρώμα στο εσωτερικό του.

Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι, το ξεφλουδίζουμε, κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε μπλέντερ.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μισή σκελίδα σκόρδο, το ξύδι, το πετιμέζι και το άνθος αλατιού.

Αλέθουμε καλά ώστε να γίνει μια βελούδινη πάστα. Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε αν νοιώσουμε ότι λείπει κάποιο από τα υλικά ή αν κάποιο μας αρέσει περισσότερο.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αγγούρια,τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τους σπόρους από το εσωτερικό τους, σχηματίζοντας παράλληλα μια κοιλότητα.

Αλατίζουμε με το καπνιστό αλάτι τα αγγουράκια και στη συνέχεια με ένα κουτάλι ή ακόμα καλύτερα με ένα κορνέ, γεμίζουμε τα αγγουράκια με την πάστα του αβοκάντο.

Αλατίζουμε ελαφρά από πάνω και σερβίρουμε συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα και ψιλοκομμένη κίτρινη πιπεριά.