ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/02/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Fredy Demetia
Ημερομηνία προβολής 21/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 1 μέτριο iceberg
- 1 μικρό ραντίτσιο
- ½ κολοκύθι
- 100 γρ. αμύγδαλο φιλέ
- ½ αβοκάντο
- 220 γρ. σος μελιού
- Φλύδες παρμεζάνας
- 20 γρ. μουστάρδα Dijon Maille au Chablis
- 80 γρ. μέλι
- 1 κ.σ. ξύδι
- 120 γρ. αγουρέλαιο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καβουρδίζουμε το φιλέ αμυγδάλου μέχρι να ροδίσει. Τρίβουμε το κολοκύθι σε χοντρό τρίφτη. Κρατάμε τα εξωτερικά φύλλα του iceberg και το υπόλοιπο το κόβουμε. Κόβουμε και το ραντίτσιο. Φτιάχνουμε τη σος μελιού ανακατεύοντας στο μίξερ, τη μουστάρδα, το μέλι, το ξύδι, το αγουρέλαιο και αλάτι – πιπέρι. Ανακατεύουμε τα λαχανικά με τη σος μελιού. Σερβίρουμε σε πιάτο το iceberg και το ραντίτσιο, γαρνίρουμε με τριμμένο κολοκύθι, αμύγδαλο φιλέ, φλέικς παρμεζάνας και φέτες αβοκάντο.