ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/11/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον chef Ανδρέα Λαγό
Ημερομηνία Προβολής: 18/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
- 4 αβγά
- Αλάτι & πιπέρι
- 70 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
- 200 γρ. γιαούρτι
- 4 κ.σ. μαϊντανό
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο
- 1 ½ φλ. αλεύρι
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. σιμιγδάλι
Για τη σάλτσα:
- 320 γρ. ντομάτα κονκασσε Pummaro
- 150 γρ. πιπεριά φλωρίνης σε βάζο
- 1 κ.σ. μουστάρδα Maille Dijon originale
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 5 φιλέτα αντζούγιας
- 1 σκελ. σκόρδο
- 40 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
- 20 γρ. κάπαρη ξαρμυρισμένη
Για το σερβίρισμα:
- Τυρί κρέμα
- 50 γρ. γραβιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 2000 C.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αβγά με το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και 3 κ.σ. γραβιέρα λεπτοτριμμένη).
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλέυρι κοσκινισμένο, το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
Σε στρογγυλό ταψί ή σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30χ23εκ. που το έχουμε λαδώσει ρίχνουμε το κονκασσε, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα, τις ελιές ολόκληρες αλλά χωρίς κουκούτσι, την κάπαρη ξαλμυρισμένη, τη μουστάρδα, τις πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε μπόλικο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε να πάνε όλα τα υλικά παντού στο ταψί.
Ρίχνουμε πάνω από τα υλικά τη ζύμη κουταλιά κουταλιά και τη στρώνουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι.
Πασπαλίζουμε με χοντρό σιμιγδάλι (εναλλακτικά γαλέτα ή πολέντα) και ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά!
Αφού ψηθεί αναποδογυρίζουμε σε μεγάλη πιατέλα και πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα και φυλλαράκια δεντρολίβανου.
Σε κάθε κομμάτι βάζουμε μια κουταλιά τυρί κρέμα ή κατίκι Δομοκού.