ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/01/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον chef Αντώνη Λαδόπουλο
Ημερομηνία προβολής 05/01/12- Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. καπνιστή πέστροφα
- 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ. μαγιονέζα Maille fine
- Χυμό από 2 πορτοκάλια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσσο
- ½ κ.γ. αλάτι
- Mαύρο πιπέρι
- 1 κ.γ. κόκκους ροζ πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 3 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ
Για τη σαλάτα
- 100 γρ. καπνιστή πέστροφα
- ½ κρεμμύδι
- 1 πορτοκάλι κομμένο σε φιλέτα
- Λίγα φύλλα σέλερι
- ½ κ.γ. κόκκους ροζ πιπεριού
- Χυμό από ½ λεμόνι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Πράσινη σαλάτα για βάση (μαρούλι, ρόκα ή ανάμεικτη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε το ξύσμα από το λεμόνι και στίβουμε τα πορτοκάλια και το λεμόνι. Λιώνουμε το κρεμμύδι σε μπλεντεράκι, ψιλοκόβουμε το πράσσο και το σέλερι. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το ξύσμα και τους χυμούς του λεμονιού και του πορτοκαλιού για να την «ανοίξουμε». Ρίχνουμε στη μαγιονέζα το σέλερι, το πράσσο και το κρεμμύδι.
Κόβουμε σε καρεδάκια την πέστροφα για να είναι ομοιόμορφα τα κομμάτια και την προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το ροζ πιπέρι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Συμπληρώνουμε και το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί. Αδειάζουμε το μείγμα σε παραλληλόγραμμη φόρμα κέικ. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε στον αέρα στους 175-180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Για τη σαλάτα ψιλοκόβουμε το μισό κρεμμύδι και το σέλερι, και τα βάζουμε σε μπολ. Με το χέρι «μαδάμε» την πέστροφα σε μεγάλα κομμάτια. Κόβουμε τα φιλέτα πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στη σαλάτα. Προσθέτουμε το χυμό από μισό λεμόνι, το ελαιόλαδο, τους κόκκους πιπεριού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε δύο χοντρές φέτες κέικ με λίγη σαλάτα και πασπαλίζουμε με τα φιλέ αμυγδάλου.