ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ ΜΕ ΣΚΟΥΜΠΡΙ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ & ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/05/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Chef Αριάδνη Πούλιου
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κονσέρβα σκουμπρί Flokos
  • 2 κολοκυθάκια  
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 150 γρ. Αrla φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά & μπαχαρικά
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο 
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • 10 ροδέλες πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • Χυμό & ξύσμα από 2 λεμόνια 
  • 50 γρ. ελαιόλαδο 
  • ¼ κ.γ. αποξηραμένη μικρή καυτερή πιπεριά 
  • Ψωμί πολύσπορο μαύρο 
  • Αλάτι-πιπέρι
EKTEΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα ταψί τις φέτες ψωμιού, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε στικς και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, το χυμό λεμόνι, τον δυόσμο, το κρεμμυδάκι, αλάτι, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. 
Για το σερβίρισμα:
Αλείφουμε τις ψημένες φέτες ψωμιού με τυρί κρέμα. Προσθέτουμε από πάνω τα μαριναρισμένα κολοκυθάκια, τις ελιές, το σκουμπρί και το ξύσμα λεμονιού. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα και πασπαλίζουμε με αποξηραμένη μικρή καυτερή πιπεριά.