ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/10/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Ανδρέα Λαγό
Ημερομηνία Προβολής: 24/10/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
YΛΙΚΑ
για 8-10 μερίδες
Για 8-10 μερίδες
- 50 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 30 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
- 100 γρ. σουσάμι
- 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 220 γρ. γάλα φρέσκο
- 3 αβγά
- 40 γρ. ζάχαρη μαύρη
- 500 γρ. φέτα μαλακή ή μανούρι ή ανθότυρο
- 50 γρ. αποξηραμένα βύσσινα ή κεράσια
- 1 φλ. ψίχα ανάλατο φιστίκι Αιγίνης
- 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλικομμένο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
- Βυσσινάδα
- Ζάχαρη άχνη
- Φύλλα δυόσμου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Αλείφουμε τον πάτο και τα τοιχώματα ενός ταψιού με διάμετρο 30εκ. ή ενός μέτριου τετράγωνου ταψιού με μαργαρίνη ή ενός πυρύμαχου σκεύους. Από πάνω περίχυνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την μισή ποσότητα από το σουσάμι.
- Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλέυρι και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας με μια κουτάλα έως ότου να έχουμε ενα ελαφρύ χυλό ούτε πολύ νερουλό, αλλά ουτε και πολύ σφιχτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και την μαύρη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.
- Σπάμε σε μεγάλα κομμάτια την φέτα με ένα πιρούνι και την προσθέτουμε στο χυλό, προσθέτουμε τα αποξηραμένα βύσσινα, τα μισά φυστίκια το δυόσμο και το ξύσμα του λεμονιού.
- Ρίχνουμε το χυλό στο ταψί και με μια κουτάλα απλώνουμε να παέι το μείγμα παντού. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και ψήνουμε για μισή ώρα στις αντιστάσεις πάνω και κάτω.
- Την σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστή περιχύνοντας με την βυσσινάδα, με τα υπόλοιπα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα φυστίκια και διακοσμούμε με ένα κλωνάρι δυόσμου και μπόλικη ζάχαρη άχνη!
- Σε περίπτωση που δεν έχει ψηθεί καλά από κάτω, μπορούμε να σκεπάσουμε την επιφανειά της με ένα αλουμινόχαρτο, για να μήν καεί, και να την βάλουμε για λίγο στη βάση του φούρνου για να αποκτήσει ποιο τραγανό πάτο.