ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημέρα προβολής 10/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 400 γρ. φέτα
  • 200 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 4 αβγά
  • 1 ποτήρι σόδα αναψυκτικό
  • Αλάτι- πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη. Σπάμε ακανόνιστα τη φέτα και ρίχνουμε πιπέρι.
Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί. Αλείφουμε τα φύλλα με μαργαρίνη. Τα διπλώνουμε ακανόνιστα, πατσαβουριαστά μέσα στο ταψί και σκορπάμε τη φέτα ανάμεσα στις πτυχές.
Βάζουμε τα αβγά και τη σόδα σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι, χτυπάμε και περιχύνουμε στο ταψί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα.