ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/02/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Γιώργο Παπακώστα
Ημερομηνία Προβολής: 25/02/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για 2 μεγάλες πίτσες
Για τη ζύμη:
- 3/4 φλ. νερό
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κ.γ. αλατι
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. θυμάρι
Για την επικάλυψη:
- 8 φέτες κίτρινο τυρί
- 8 φέτες καπνιστή μπριζόλα (ή ό,τι έχει το ψυγείο)
- 250 γρ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
- Δεντρολίβανο
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, 2 κ.γ. ελαιόλαδο και λίγο λιγότερο από ένα φλιτζάνι νερό. Αναμιγνύουμε το αλευρι με το αλάτι και κάνουμε ένα «βουναλάκι» επάνω στον πάγκο της κουζίνας. Με ένα πηρούνι στην αρχή ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.Στο τέλος της διαδικασιας πρέπει η ζύμη να είναι λίγο ρευστή, να κολλάει δηλαδή στο χέρι. Ρίχνουμε λίγο αλευράκι ακόμα, προσθέτουμε τριμμένο φρέσκο θυμάρι και ζυμώνουμε λίγο ακόμα. Όταν το μείγμα γίνει συμπαγές και απαλό είναι έτοιμο. Ανοίγουμε δύο λεπτά φύλλα πίτσας και τα προψήνουμε σκέτα στον φούρνο για 5 λεπτά, για να μην παπαριάσουν από την σάλτσα που θα μπει στην συνέχεια.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα: αναμιγνύουμε την ντομάτα κονκασέ στραγγισμένη από τα υγρά της με δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Βγάζουμε την ζύμη από τον φούρνο και απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας από πάνω, τις φέτες τυριού και την καπνιστή μπριζόλα και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.