ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΟΦΤΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/06/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Δημήτρη Μαυράκη

Ημερομηνία Προβολής: 1/6/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 5 αγγινάρες άγριες
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 φλ. νερό
  • 2 λεμόνια
  • Αλάτι, πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις αγγινάρες αφαιρόντας όλα τα φύλλα μέχρι να φτάσουμε στην καρδιά τους.

Κόβουμε με μαχαίρι το κοτσάνι και τα κεντρικά φύλλα και προσεκτικά ξεφλουδίζουμε τη βάση, αφαιρόντας όσο πιο λεπτή στρώση φλούδας μπορούμε.

Με το που καθαρίσουμε τις αγγινάρες τις τρίβουμε με λεμόνι και στη συνέχεια τις διατηρούμε μέχρι το μαγείρεμα σε μπολ με νερό και χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. 

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο  και πετάμε μέσα μια ολόκληρη σκελίδα σκόρδο με την οποία αρωματίζουμε το λάδι. Μόλις πάρει χρώμα την αφαιρούμε από το τηγάνι.

Σκουπίζουμε καλά τις αγγινάρες να στεγνώσουν από τα νερά, κόβουμε την κάθε μία στα 4 και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το ελαιόλαδο. Βάζουμε καπάκι για να μην πιτσιλάνε από το καυτό λάδι.

Τις “τηγανίζουμε” για 3-4 λεπτά να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με το νερό.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι  και αφήνουμε να μαγειρευτούν στην πιο χαμηλή φωτιά με σκεπασμένο καπάκι για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο έξτρα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.