ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ & ΑΡΑΚΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ & ΑΡΑΚΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

6 ΧΟΙΡΙΝΕΣ MΠΡΙΖΟΛΕΣ ΛΑΙΜΟΥ
200 ΓΡ. ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ
200 ΓΡ. ΑΡΑΚΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
5 ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
250 ΓΡ. ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΚΑΣΕ
150 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις χοιρινές μπριζόλες σε κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το πιπέρι σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζουμε το κρέας και προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα λιπαρά του κρέατος, το βούτυρο. Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα. Έπειτα ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την ντομάτα κονκασέ αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας με το ζουμί του, τα φασολάκια και τον αρακά. Βάζουμε τον ζωμό κοτόπουλου, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.