ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΕ ΜΕ ΡΕΓΚΑΤΟ & ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΕ ΜΕ ΡΕΓΚΑΤΟ & ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

4 ΦΙΛΕΤΑ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
200 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
4 ΑΒΓΑ
3 Κ.Γ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT
100 ΓΡ. ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ
150 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ:
400 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ
200 ΓΡ. ΑΡΑΚΑ ΒΡΑΣΜΕΝΟ
4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
25 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:
120 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
40 ML ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 Κ.Σ. ΞΙΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο. Χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Αναμειγνύουμε την τριμμένη φρυγανιά με το τριμμένο ρεγκάτο. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα φιλέτα κοτόπουλου και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
Σε τρία διαφορετικά μπολ βάζουμε ξεχωριστά το αλεύρι, τα αβγά με το λιωμένο βούτυρο και την φρυγανιά με το ρεγκάτο.
Για να πανάρoυμε τα κομματάκια του κοτόπουλου τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι και τα τινάζουμε καλά.
Στη συνέχεια τα περνάμε από τα χτυπημένα αβγά με το βούτυρο και αφού τα στραγγίσουμε καλά, τα περνάμε από την φρυγανιά με το ρεγκάτο. ‘Επειτα βάζουμε, το ένα δίπλα στο άλλο, σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε τα παναρισμένα φιλετάκια κοτόπουλου σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, για 9-12 λεπτά.

Για την πράσινη σαλάτα:
Κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια με τα χέρια το σπανάκι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον βρασμένο αρακά και τα ντοματίνια.

Για το dressing:
Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού με σύκο, το βαλσαμικό ξίδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Περιχύνουμε με το dressing τη σαλάτα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα φιλετάκια πανέ με τη σαλάτα και πασπαλίζουμε με πιπέρι.