ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΨΩΜΙΟΥ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ & ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/01/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ανδρέα Λαγό


Ημερομηνία Προβολής: 25/1/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 150 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 6 αβγά
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 ml γάλα
  • 4 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s
  • 150 γρ. γραβιέρα
  • 150 γρ. κασέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 3-4 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
  • 1 κλων. φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 600 γρ. χωριάτικο ψωμί με προζύμι
  • Αλάτι, πιπέρι (αν χρειαστεί)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 1800 C. Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες και το σοτάρουμε σε στεγνό τηγάνι χωρίς λάδι και από τις δύο πλευρές για 3-4 λεπτά. Κόβουμε σε φετούλες τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα λουκάνικα. Μόλις πάρουν χρώμα τα υλικά μας, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μισό κασέρι, τη μισή γραβιέρα, τις 4 κουταλιές μαγιονέζα, φυλλαράκια ρίγανης, μαϊντανό και φασκόμηλο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Με το χέρι σπάμε το ψωμί σε μεγάλες μπουκιές και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας για να ρουφήξει το γάλα και τα αβγά και να μουλιάσει καλά. Ιδανικά το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα να ρουφήξει καλά τα αρώματά του μείγματος.

Βγάζουμε από το ψυγείο το ψωμί και προσθέτουμε τα λουκάνικα με τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε φόρμα αλειμμένη με μαργαρίνη, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και από πάνω ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, στους 180 βαθμούς μέχρι η πουτίγκα να φουσκώσει και να ροδίσει.

Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και σερβίρουμε σε μεγάλα ακανόνιστα κομμάτια.