ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/10/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Γεωργία Μοσχογιάννη

Ημερομηνία Προβολής: 27/10/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι, σπάλα ή ελιά) σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 ποτ. κόκκινο κρασί
  • 1 συσκ. ντομάτα στον τρίφτη Pummaro
  • 1 κ.σ. πελτέ Pummaro
  • ½ καυτερή πιπερίτσα ή ½ κ.γλ. μπούκοβο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε καυτό λάδι τσιγαρίζουμε το κρέας γυρίζοντας το γρήγορα με ξύλινη κουτάλα για να μη μαυρίσει.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα γυρίζουμε «μια βόλτα» και σβήνουμε με κρασί.
Προσθέτουμε τη ντομάτα στον τρίφτη με τον πελτέ, το αλατοπίπερο, το μπούκοβο και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό όσο χρειάζεται να σκεπαστεί το κρέας.
Μαγειρεύουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή μακαρόνια.