ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕ ΦΕΤΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΗ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΤΑΙΦΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/05/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Αλέξανδρο Φουρούλη

Ημερομηνία Προβολής: 15/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ντομάτα
  • 1 αγγούρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 2 αγγουράκια τουρσί
  • 50 γρ. κάπαρη
  • 5 ελιές
  • ½ μάτσο δυόσμο
  • 2 κ.σ. πληγούρι ψιλό μουλιασμένο
  • 2 κ.σ. πελτέ Pummaro
  • 2 κ.σ. σουμάκ
  • 2 παξιμάδια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι
  • 100 γρ. φέτα
  • 300 γρ. φύλλο καταϊφι
  • Μαργαρίνη με βούτυρο Flora

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

“>Επιλέγουμε μια φέτα σκληρή. Την κόβουμε σε μικρά μπαστουνάκια.

Απλώνουμε λίγο καταίφι σε μια καθαρή επιφάνεια, τοποθετούμε μέσα το μπαστουνάκι φέτας και από πάνω 2-3 φυλλαράκια δυόσμου και τυλίγουμε απαλά σχηματίζοντας ένα μπουρεκάκι.

Τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε αντικολλητικό ταψί, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν – περίπου 5-7 λεπά.

Αφαιρούμε τα σπόρια της ντομάτας και χρησιμοποιούμε μόνο τη σκληρή σάρκα της κόβοντάς τη σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε τη ντομάτα σε μπολ.

Κόβουμε το αγγούρι στη μέση, αφαιρούμε το εσωτερικό με τα σπόρια και κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τα προσθέτουμε στο μπολ με τη ντομάτα.

Κόβουμε σε μικρά κοματάκια την πιπεριά, τα αγγουράκια τουρσί και τις ελιές.

Ψιλοκόβουμε πολύ το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Αλατίζουμε τη σαλάτα και προσθέτουμε το πληγούρι. Αν σκοπεύουμε να φάμε αμέσως τη σαλάτα μουλιάζουμε το πληγούρι σε λίγο νερό και το προσθέτουμε, εναλλακτικά το προσθέτουμε ωμό στη σαλάτα και το αφήνουμε να φουσκώσει από τα υγρά των λαχανικών, θέλει όμως να μείνει τουλάχιστον 2 ώρες.

Σπάμε το παξιμάδι σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε στο μπολ.

Προσθέτουμε ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύουμε καλά να πάνε τα υλικά παντού.

Σε μπολάκι διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας με λίγο ελαιόλαδο ανακατεύουμε και προσθέτουμε στη σαλάτα.

Προσθέτουμε το σουμάκ, λίγο χυμό λεμονιού και λίγο έξτρα ελαιόλαδο ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα μέχρι να βγουν όλα τα αρώματα των μυρωδικών και των μπαχαρικών.

Βγάζουμε από το ψυγείο, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά για να φρεσκαριστεί η σαλάτα.

Σε μεγάλο πιάτο βάζουμε ένα τσέρκι και το γεμίζουμε με τη σαλάτα πιέζοντας για να πάρει σχήμα.

Δίπλα τοποθετούμε τα  μπαστουνάκια κανταϊφιού με φέτα.

Διακοσμούμε με φυλλαράκια δυόσμου και σερβίρουμε.