ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/05/2011
Βαθμός δυσκολίας:
“>Aπό την Chef Νένα Ισμύρνογλου
“>
Ημερομηνία προβολής 24/05/11 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
½ ματσ. ρόκα
500 γρ. φράουλες
5 φέτες προσούτο Καρπενησίου
Για την σάλτσα φράουλας:
½ κ.σ. μέλι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 εκ. φρέσκο τζίντερ
Αγουρέλαιο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε μια σάλτσα φράουλας:
Πλένουμε 250 γρ. φράουλες, τις κόβουμε στα δύο και τις ρίχνουμε στο μπλέντερ. Δοκιμάζουμε μια για να δούμε αν είναι γλυκιές ή ξινές και αναλόγως προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αν είναι γλυκιές οι φράουλες βάζουμε λιγότερο μέλι και περισσότερο χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά. Αν θέλουμε να διατηρηθεί κατακόκκινο το χρώμα της σάλτσας δεν βάζουμε το ελαιόλαδο από την αρχή, αλλά αφού βγάλουμε την σάλτσα από το μπλέντερ. Στη συνέχεια περνάμε την σάλτσα απο σουρωτήρι για να φύγουν τα σποράκια.
Κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες σε λεπτές φέτες. Τις αναμιγνύουμε σε μια σαλατιέρα με την χοντροκομμένη ρόκα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε από πάνω φέτες προσούτο. Περιχύνουμε με λίγη σάλτσα φράουλας. Τελειώνουμε με ελάχιστο αγουρέλαιο. Σερβίρουμε!Aπό την Chef Νένα Ισμύρνογλου
ΥΛΙΚΑ
- ½ ματσ. ρόκα
- 500 γρ. φράουλες
- 5 φέτες προσούτο Καρπενησίου
Για την σάλτσα φράουλας:
- ½ κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 εκ. φρέσκο τζίντερ
- Αγουρέλαιο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε μια σάλτσα φράουλας:
Πλένουμε 250 γρ. φράουλες, τις κόβουμε στα δύο και τις ρίχνουμε στο μπλέντερ. Δοκιμάζουμε μια για να δούμε αν είναι γλυκιές ή ξινές και αναλόγως προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αν είναι γλυκιές οι φράουλες βάζουμε λιγότερο μέλι και περισσότερο χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά. Αν θέλουμε να διατηρηθεί κατακόκκινο το χρώμα της σάλτσας δεν βάζουμε το ελαιόλαδο από την αρχή, αλλά αφού βγάλουμε την σάλτσα από το μπλέντερ. Στη συνέχεια περνάμε την σάλτσα απο σουρωτήρι για να φύγουν τα σποράκια.
Κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες σε λεπτές φέτες. Τις αναμιγνύουμε σε μια σαλατιέρα με την χοντροκομμένη ρόκα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε από πάνω φέτες προσούτο. Περιχύνουμε με λίγη σάλτσα φράουλας. Τελειώνουμε με ελάχιστο αγουρέλαιο. Σερβίρουμε!